Λόγω τεχνικού προβλήματος που προκλήθηκε από τις έντονες βροχοπτώσεις στο αρχειοστάσιο Α1, προσωρινά διακόπτεται η διακίνηση του αρχειακού υλικού του συγκεκριμένου αρχειοστασίου.

Αναστολή Λειτουργίας Αναγνωστηρίων Γ.Α.Κ.
Σε συνέχεια των ανακοινώσεων της 14ης Μαρτίου 2020 για λήψη περαιτέρω μέτρων με σκοπό την αποφυγή εξάπλωσης του κορωνοϊού COVI-19, συνεχίζεται η αναστολή της λειτουργίας ΟΛΩΝ των Αναγνωστήριων των Γ.Α.Κ. (Κεντρικής & Περιφερειακών Υπηρεσιών). Αντίστοιχα, παραμένει κλειστός και ο τομέας των δικαστικών αρχείων. Σε επείγουσες περιπτώσεις, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν ηλεκτρονικά με το Αναγνωστήριο της Κεντρικής Υπηρεσίας (anagnostirio@gak.gr). Για επείγοντα αιτήματα προς τις Περιφερειακές Υπηρεσίες των Γ.Α.Κ., οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν, ηλεκτρονικά, στις κατά τόπους Υπηρεσίες, εδώ Επικοινωνήστε μαζί μας .
Αναβολή Εκδηλώσεων
Τα Γ.Α.Κ., κατανοώντας το μέγεθος του προβλήματος και με αίσθημα ευθύνης, αποφάσισαν την αναβολή των προγραμματισμένων εκδηλώσεών τους, ως μέτρο πρόληψης της εξάπλωσης του κορωνοϊού COVID-19. Παρακολουθώντας τις εξελίξεις στο θέμα, θα ανακοινωθούν μέσω της ιστοσελίδας μας και της σελίδας των Γ.Α.Κ. στο Facebook νέες ημερομηνίες. Για τις εκδηλώσεις που οργανώνονται στις Περιφερειακές Υπηρεσίες των Γ.Α.Κ., μπορείτε να απευθυνθείτε στην Υπηρεσία που σας ενδιαφέρει, εδώ Επικοινωνήστε μαζί μας .
Ανακοίνωση UNESCO για την πανδημία του COVID-19
Στην κρίσιμη χρονική περίοδο που διανύουμε, με την εξάπλωση της πανδημίας του COVID-19, δημοσιοποιήθηκε μία σημαντική κοινή ανακοίνωση που συνυπογράφηκε τόσο από την UNESCO, όσο και από σημαντικούς οργανισμούς που εκπροσωπούν τη διεθνή αρχειονομική, βιβλιοθηκονομική και μουσειακή κοινότητα, με σκοπό να διευκρινιστεί η εννοιολογική και πρακτική σύνδεση μεταξύ της καταγεγραμμένης πολιτιστικής κληρονομιάς (documentary heritage) και των πανδημιών. Δείτε εδώ την ανακοίνωση στην αγγλική και στην ελληνική γλώσσα. Μπορείτε να δείτε επίσης, περισσότερες σχετικές πληροφορίες εδώ

Ανακοινώσεις

Κεντρική Υπηρεσία

Περιφερειακές Υπηρεσίες

Διαγωνισμοί - Προκηρύξεις

Δεν υπάρχουν νέοι Διαγωνισμοί - Προκηρύξεις