Συμμετοχή των Γ.Α.Κ. σε Ημερίδα του 1ου και 5ου ΠΕΚΕΣ Αττικής

Τα Γενικά Αρχεία του Κράτους σε συνεργασία με το 1ο και 5ο ΠΕΚΕΣ Αττικής, διοργάνωσαν στις 25 Φεβρουαρίου 2021, Επιμορφωτική Διαδικτυακή Ημερίδα με θέμα: «Το 1821 μέσα από τα Γενικά Αρχεία του Κράτους», όπου παρουσιάστηκαν τα σημαντικότερα τεκμήρια που φυλάσσονται στην Κεντρική Υπηρεσία από το ιστορικό αρχείο του 1821, καθώς και προτάσεις διδακτικής αξιοποίησης.

Στην Ημερίδα συμμετείχαν με εισηγήσεις από το Τμήμα Αναγνωστηρίου και Αρχειακής Έρευνας οι κ.κ Άννα Κουλικούρδη και Κατερίνα Ζωγράφου, με την εισήγηση: «Πηγές για το 1821 στην Κεντρική Υπηρεσία των Γενικών Αρχείων του Κράτους» και από το Τμήμα Προβολής, Επικοινωνίας και Εκπαιδευτικών Δράσεων η κ. Χριστίνα Σάρρα, με την εισήγηση: «Ζητούμεν την ανεξαρτησίαν του Γένους, και υπέρ ταύτης συνεισφέρομεν όλοι, και όπλα και πλοία και σώματα…» και η κ. Γεωργία Λαρίση,   με την εισήγηση:  «Προτάσεις αξιοποίησης αρχειακού υλικού για το 1821, στην εκπαιδευτική διαδικασία».

Χαιρετισμό στη συνάντηση, απεύθυναν η Υφυπουργός Παιδείας, κα Ζέτα Μακρή, ο Περιφερειακός Διευθυντής, κος Γεώργιος Κόσυβας, η Αναπληρώτρια Γενική Διευθύντρια των Γενικών Αρχείων του Κράτους, κα Αμαλία Παππά και η Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου 5ου ΠΕΚΕΣ, κα Έφη Αργυρού.