Το Αρχείο Χαρτογραφικής Κληρονομιάς και το Γραφείο Πολιτιστικών Θεμάτων της Δ/νσης Α/βάθμιας Εκπ/σης Ανατολικής Θεσσαλονίκης διοργανώνουν διαδικτυακό σεμινάριο για εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, με γενικό θέμα "Βλέπω τους Χάρτες με άλλα μάτια".

Το Σεμινάριο αποτελείται από τρία εργαστήρια, που μπορεί κανείς να παρακολουθήσει μεμονωμένα ή συνολικά. Οι οδηγίες για τη δήλωση συμμετοχής θα ανακοινώνονται σταδιακά στη σελίδα του event στο facebook.

Α' Μέρος:
«Ο χάρτης, ένας κοινός τόπος Επιστήμης, Τεχνολογίας και Τέχνης»
Δευτέρα 31/1/2022, 18:00-20:00.
Δηλώσεις συμμετοχής: https://forms.gle/Erqu3NwiXT1dFiEr7. Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων: Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2022

Β' Μέρος:
«Περιηγήσεις μέσα από τη χαρτογραφική κληρονομιά, στη Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις ή τόπους του παρελθόντος και του παρόντος»
Δευτέρα 14/2/2022, 18:00-20:00.
(Η φόρμα υποβολής ενδιαφέροντος θα ανακοινωθεί σύντομα)

Γ' Μέρος:
«Με έναν χάρτη στην τάξη μου»
Δευτέρα 28/2/2022, 18:00-20:00.
(Η φόρμα υποβολής ενδιαφέροντος θα ανακοινωθεί σύντομα)

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να δουν πώς μπορούμε με τη βοήθεια των χαρτών και του αρχειακού χαρτογραφικού υλικού να κατανοήσουμε το παρόν, να προσεγγίσουμε το παρελθόν, να εκφράσουμε τα βιώματα, τα συναισθήματα και την προσωπική μας σχέση με τον κόσμο που μας περιβάλλει, τόσο οι ίδιοι ως εκπαιδευτικοί αλλά και ενθαρρύνοντας τους μαθητές μέσα στην τάξη.

Εισηγήτριες του σεμιναρίου είναι δύο υπάλληλοι του Αρχείου Χαρτογραφικής Κληρονομιάς, η Μαρία Παζαρλή, Αρχαιολόγος με διδακτορικό στην Ιστορία της Χαρτογραφίας και η Νόπη Πλούτογλου, Τοπογράφος Μηχανικός με μεταπτυχιακό στη Γεωγραφική Ανάλυση και Χαρτογραφική Παραγωγή.