Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η τριήμερη (8-10/6) Έκθεση Φωτογραφικού Υλικού με τίτλο: «Στου Φάρου το αγνάντεμα…»Ο αείμνηστος φωτογράφος Γιώργος Παναγιώτου μας ταξιδεύει, που επιμελήθηκε το Τμήμα Γ.Α.Κ. Έβρου με αφορμή την 9η Ιουνίου – Διεθνή Ημέρα Αρχείων, υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου.

Πλήθος συμπολιτών μας επισκέφτηκαν τον προαύλιο χώρο του Νομαρχείου και απόλαυσαν την έκθεση φωτογραφιών, που ήταν αφιερωμένη στον Φάρο της Αλεξανδρούπολης. Ο Φάρος είναι άλλωστε το σήμα κατατεθέν της πόλης και αποτελεί Μνημείο Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Το αρχειακό υλικό της έκθεσης προερχόταν εξ’ ολοκλήρου από τη Φωτογραφική Συλλογή του σπουδαίου και αείμνηστου φωτογράφου της Αλεξανδρούπολης, Γεώργιου Παναγιώτου (1928-2015). Η Αλεξανδρούπολη και ο κόσμος της ήταν τα κύρια θέματα του έργου του, το οποίο αποτελεί σημαντική παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές.

Να ευχαριστήσουμε θερμά για άλλη μια φορά τον κ. Αλέξανδρο Παναγιώτου (υιό του Γεώργιου) για τη δωρεά στα Γ.Α.Κ. του πολύτιμου φωτογραφικού αρχείου.

Ιδιαίτερη εντύπωση στους επισκέπτες προκάλεσαν οι φωτογραφίες της προπολεμικής περιόδου, ενώ μεγάλο ενδιαφέρον σημείωσε η καλλιτεχνική προσέγγιση του Γ. Παναγιώτου και η ιστορική αξία του φωτογραφικού υλικού.

Μεταξύ των εκλεκτών συμπολιτών μας, την έκθεση επισκέφθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου κ. Πέτροβιτς, ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης κ. Ζαμπούκης και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου, κ. Μπόγδης.

Ευχαριστούμε την Περιφερειακή Ενότητα Έβρου για την υποστήριξη που μας παρείχε. Τέλος, ευχαριστούμε θερμά όλους τους εκπροσώπους φορέων, τους ερευνητές/μελετητές και χρήστες του αρχείου μας, τους συνδημότες μας που μας τίμησαν με την παρουσία τους!