Την έκθεση "Τρέξε επάνω εις τα κύματα της φοβεράς θαλάσσης. 1821. Ο Αγώνας στη Θάλασσα", που συνδιοργανώνουν το Ίδρυμα Ευγενίδου και τα Γενικά Αρχεία του Κράτος, στο πλαίσιο της "Πρωτοβουλίας 1821-2021", επισκέφτηκε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης,

Ο Περιφερειάρχης είχε την ευκαιρία να περιηγηθεί και να θαυμάσει τα σπάνια εκθέματα αλλά και να ανταλλάξει απόψεις σχετικά με την προοπτική συμβολής της Περιφέρειας Αττικής στην διάδοση και προβολή των συγκεκριμένων πρωτοβουλιών στην ευρύτερη Ελληνική Διασπορά.


Σε δηλώσεις του επισήμανε:

«Θέλω να συγχαρώ το Ίδρυμα Ευγενίδου, τα Γενικά Αρχεία του Κράτους καθώς και όλους όσοι συνέβαλαν στη διοργάνωση αυτής της σημαντικής έκθεσης, την οποία πρέπει να επισκεφθούν όλοι οι πολίτες. Αποτελεί έναν φόρο τιμής στους Έλληνες θαλασσοπόρους και τις σπουδαίες ναυτικές προσωπικότητες της χώρας μας, οι οποίοι συνέβαλαν στον αγώνα της πατρίδας μας για την Ελευθερία. Αποτελούν πρότυπο και φάρο ελπίδας και εμείς, ως Περιφέρεια Αττικής, με συγκεκριμένες δράσεις, θα προβάλουμε κάθε πρωτοβουλία προς αυτή την κατεύθυνση».

Η ξενάγηση στον χώρο της έκθεσης έγινε από την Προϊσταμένη του Τμήματος Προβολής, Επικοινωνίας και Εκπαιδευτικών Δράσεων των Γ.Α.Κ., κ. Χριστίνα Σάρρα. Παρευρέθηκαν εκ μέρους του Ιδρύματος Ευγενίδου ο κ. Νικόλαος Θωμαίδης, Project Manager της έκθεσης, μαζί με τον Αρχιτέκτονα κ. Μίχο, η κ. Θεοδώρα Γιαννίτση, Διευθύντρια του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού στη Μόσχα, ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού κ. Νικόλαος Κούκης, ο κ. Άλκης Λεμπέσης, Διευθυντής και Ιδρυτής του Ελληνικού Ινστιτούτου Ολογραφίας, η κ. Αικατερίνη Βλαχοπαναγιώτου – Μπατάλια, Πρόεδρος της Διεθνούς Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών, η συνεργάτιδα του κ. Πατούλη σε θέματα Αποδήμου Ελληνισμού κ. Γκόρου-Ρόντου Αμαλία και ο κ. Παναγιώτης Μαμαλής, ιδρυτής του «Greeks Over the World».