Τα ΓΑΚ Γρεβενών αποτυπώνουν σε ψηφιακό διαδραστικό χάρτη τα εκπαιδευτικά αρχεία που φυλάσσουν, συνδέοντάς τα με τον τόπο παραγωγής και αναφοράς τους.

Διαβάστε αναλυτικά το κείμενο της παρουσίασης της δράσης, όπως αναρτήθηκε από τα Γ.Α.Κ. Γρεβενών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

«Το διαδικτυακό λογισμικό MapHub και η πρωτότυπη ιδέα των συναδέλφων των Γενικών Αρχείων Λάρισας μας επέτρεψαν να δημιουργήσουμε έναν χάρτη με τα εκπαιδευτικά αρχεία της υπηρεσίας μας.
Οι πρωτόγνωρες συνθήκες που βιώνουμε την τελευταία σχεδόν διετία, οι οποίες μας έχουν αναγκάσει να προσαρμοστούμε σε νέα δεδομένα και να διαχειριστούμε μία εντελώς διαφορετική καθημερινότητα από αυτήν που ξέραμε, τόσο σε προσωπικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο, μας οδηγούν στην αναζήτηση καινούριων τρόπων επικοινωνίας.
Καθώς η εξωστρέφεια της υπηρεσίας μας περνάει, αναγκαστικά, μία περίοδο ύφεσης, εκτιμήσαμε ότι η δημιουργία ενός χάρτη, πάνω στον οποίο συνδέθηκε ο τόπος με το αρχείο που παρήγαγε ένας εκπαιδευτικός φορέας εκεί, θα αποτελούσε μία ευχάριστη αναζήτηση για τον πολίτη-ερευνητή αλλά και παρουσίασης μέρους των συλλογών του Τμήματος Γ.Α.Κ. Γρεβενών.
Με χαρά σας παρουσιάζουμε τη δυνατότητα να «περιηγηθείτε» ψηφιακά, εντός του Νομού Γρεβενών και να περιπλανηθείτε ταυτόχρονα μέσα στο χρόνο. Στα σημεία πρόσβασης πάνω στον χάρτη θα βρείτε όλα τα εκπαιδευτικά αρχεία που έχουν εισαχθεί στην υπηρεσία μας μέχρι σήμερα. Το λογισμικό θα εμπλουτίζεται με κάθε νέα εισαγωγή αλλά και με επιπρόσθετο υλικό που σχετίζεται με τον φορέα παραγωγής ή τον τόπο.
Ευχαριστούμε και πάλι τα Γενικά Αρχεία Λάρισας για την πρωτότυπη και δημιουργική τους ιδέα καθώς και την συνάδελφο Βασιλική Ριζάκη που υποστήριξε και υλοποίησε την ιδέα.
Σας ευχόμαστε καλή περιήγηση!»