Επιστημονική Ημερίδα για τα εκατό χρόνια από την εθνική περιπέτεια του 1922 και ταυτόχρονα εκδήλωση εορτασμού των 30 χρόνων από την ίδρυση των ΓΑΚ Ευρυτανίας με αφορμή και τη Διεθνή Ημέρα Αρχείων ( 9η Ιουνίου).

Συνεδριακό Κέντρο Δήμου Καρπενησίου,18 Ιουνίου 2022. Ωρα: 09:00 - 22:30.

Συμμετέχοντας στον πανελλήνιο επετειακό εορτασμό, το Τμήμα ΓΑΚ Ευρυτανίας, η Πανευρυτανική Ένωση και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καρπενησίου διοργανώνουν, με την αρωγή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας-Π.Ε.Ευρυτανίας και του Δήμου Καρπενησίου, επιστημονική ημερίδα με θέμα "Από τα ευρυτανικά όρη στυ υψίπεδα της Μ. Ασίας. Οι Ευρυτάνες στην ιστορική περιπέτεια του 1922".
Εισηγήσεις επιστημόνων θα δώσουν το ευρύτερο ιστορικό περίγραμμα εντός του οποίου ανάγλυφα αποτυπώνεται η εμπειρία πολεμιστών από τα Ψηλά Βουνά, την οποία θα αναδείξουν απόγονοί τους με βάση τις μαρτυρίες των μαχητών. Για τούτο η ημερίδα φέρει και τον συναισθηματικά φορτισμένο τίτλο "Και ο παππούς μου ήταν εκεί..."

Αλλά οι πρόγονοί μας μεταβαίνοντας στη Μικρά Ασία ως μαχητές στο κάλεσμα της πατρίδας δέχθηκαν νέα πολιτισμικά ερεθίσματα, πολλά από τα οποία στη συνέχεια εντάχθηκαν στην ελλαδική / ελληνική πολιτιστική ταυτότητα με την έλευση και των Προσφύγων. Έτσι η ημερίδα ολοκληρώνεται με μουσικο-χορευτική εκδήλωση-αφιέρωμα στη μικρασιάτικη μουσική από τον Πολιτιστικό Σύλλογο και από τη χορωδία της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής Ι.Μ. Καρπενησίου.

Από πρωΐας μέχρι νυκτός, λοιπόν, επειδή ...Και ο παππούς μου ήταν εκεί...

ΑΦΙΣΑ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ