Επικυρωμένα αντίγραφα

Τα Γενικά Αρχεία του Κράτους (Γ.Α.Κ.) χορηγούν, μετά από αίτηση του ενδιαφερόμενου, απλά ή επικυρωμένα αντίγραφα από τα δικαστικά και συμβολαιογραφικά που φυλάσσονται στην Υπηρεσία (Κεντρική & Περιφερειακές Υπηρεσίες των Γ.Α.Κ.).

Στην Κεντρική Υπηρεσία (Κ.Υ.), το Τμήμα Αναγνωστηρίου & Αρχειακής Έρευνας χορηγεί, μετά από αίτηση του ενδιαφερόμενου, απλά ή επικυρωμένα αντίγραφα από τα δικαστικά (πολιτική ή ποινική διαδικασία) και συμβολαιογραφικά αρχεία.

Το σύνολο των δικαστικών αρχείων της Κ.Υ. που διατίθεται στην ιστορική έρευνα, μπορεί κανείς να το διατρέξει από το ΜΕΝΟΥ →  Αρχεία και Συλλογές.

Διαδικασία χορήγησης επικυρωμένων αντιγράφων 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ
Για τη χορήγηση επικυρωμένων αντιγράφων, απαιτείται η συμπλήρωση σχετικής αίτησης, δήλωσης εμπιστευτικότητας και η απόδειξη του έννομου συμφέροντος. Για το έννομο συμφέρον, είτε ο πληρεξούσιος δικηγόρος είτε ο ίδιος ο ενδιαφερόμενος, θα πρέπει να προσκομίσει έγγραφα που να τον συνδέουν με το υπό αίτηση τεκμήριο. Αυτά μπορεί να είναι (ενδεικτικά): πιστοποιητικό εγγύτερων συγγενών, πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, συμβόλαια ακινήτων κ.ά. από τα οποία κρατούνται φωτοτυπίες.


Η Κεντρική Υπηρεσία δεν εκδίδει πιστοποιητικά. Για πάσης φύσεως πιστοποιητικά οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να απευθύνονται στις εκδίδουσες αρχές.

Κεντρική ΥπηρεσίαΠεριφερειακές Υπηρεσίες
Τηλέφωνα: 210-6782 208, 6782 211Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα τηλέφωνα, τα e-mail, καθώς και τις μέρες και ώρες λειτουργίας των Περιφερειακών Υπηρεσιών, παρακαλούμε επισκεφτείτε τις κατά τόπους Υπηρεσίες των Γ.Α.Κ.
E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Μέρες λειτουργίας:Τρίτη & Πέμπτη (εκτός των επίσημων αργιών)
Ώρες λειτουργίας:09:00 - 13:00