Επικυρωμένα αντίγραφα

Τα Γενικά Αρχεία του Κράτους (Γ.Α.Κ.) χορηγούν, μετά από αίτηση του ενδιαφερόμενου, απλά ή επικυρωμένα αντίγραφα από τα δικαστικά και συμβολαιογραφικά που φυλάσσονται στην Υπηρεσία (Κεντρική & Περιφερειακές Υπηρεσίες των Γ.Α.Κ.).

Στην Κεντρική Υπηρεσία (Κ.Υ.), το Τμήμα Αναγνωστηρίου & Αρχειακής Έρευνας χορηγεί, μετά από αίτηση του ενδιαφερόμενου, απλά ή επικυρωμένα αντίγραφα από τα δικαστικά (πολιτική ή ποινική διαδικασία) και συμβολαιογραφικά αρχεία.

Το σύνολο των δικαστικών αρχείων της Κ.Υ. που διατίθεται στην ιστορική έρευνα, μπορεί κανείς να το διατρέξει από το ΜΕΝΟΥ →  Αρχεία και Συλλογές.

Διαδικασία χορήγησης επικυρωμένων αντιγράφων 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ
Για τη χορήγηση επικυρωμένων αντιγράφων, απαιτείται η συμπλήρωση σχετικής αίτησης, δήλωσης εμπιστευτικότητας και η απόδειξη του έννομου συμφέροντος. Για το έννομο συμφέρον, είτε ο πληρεξούσιος δικηγόρος είτε ο ίδιος ο ενδιαφερόμενος, θα πρέπει να προσκομίσει έγγραφα που να τον συνδέουν με το υπό αίτηση τεκμήριο. Αυτά μπορεί να είναι (ενδεικτικά): πιστοποιητικό εγγύτερων συγγενών, πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, συμβόλαια ακινήτων κ.ά. από τα οποία κρατούνται φωτοτυπίες.

Τα Γ.Α.Κ. δεν εκδίδουν πιστοποιητικά. Για πάσης φύσεως πιστοποιητικά οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να απευθύνονται στις εκδίδουσες αρχές.

Κεντρική ΥπηρεσίαΠεριφερειακές Υπηρεσίες
Τηλέφωνα: 210-6782 208, 6782 211Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα τηλέφωνα, τα e-mail, καθώς και τις μέρες και ώρες λειτουργίας των Περιφερειακών Υπηρεσιών, παρακαλούμε επισκεφτείτε τις κατά τόπους Υπηρεσίες των Γ.Α.Κ.
E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Μέρες λειτουργίας:Τρίτη & Πέμπτη (εκτός των επίσημων αργιών)
Ώρες λειτουργίας:09:00 - 13:00