Εκδηλώσεις

Ένας από τους βασικούς σκοπούς των Γενικών Αρχείων του Κράτους (Γ.Α.Κ.) είναι η διοργάνωση επιστημονικών και άλλων πολιτιστικών δράσεων, με στόχο την προβολή του έργου των Γ.Α.Κ. και την ανάδειξη του ρόλου των αρχείων ως τμήμα της ιστορικής και πολιτιστικής ταυτότητας της χώρας.

Τόσο στην Κεντρική όσο και στις Περιφερειακές Υπηρεσίες διοργανώνεται πλήθος εκδηλώσεων που συνοδεύονται από εκθέσεις αρχειακού υλικού και ομιλίες. Επίσης, τα Γ.Α.Κ. διοργανώνουν συνέδρια, ημερίδες και άλλες επιστημονικές δράσεις μερικές από τις οποίες έχουν τοπικό χαρακτήρα.

Αν θέλετε να δείτε περισσότερα για τις εκδηλώσεις που διοργανώνονται στα Γ.Α.Κ., ανατρέξτε στο Ημερολόγιο Δράσεων

 

ΔΙΕΘΝΗΣ ΗΜΕΡΑ ΑΡΧΕΙΩΝ

Χαρακτηριστικό παράδειγμα εξωστρεφούς δράσης και σύνδεσης των Γ.Α.Κ. με τη διεθνή αρχειονομική κοινότητα, με απώτερο σκοπό την ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα αρχείων, είναι ο εορτασμός της Διεθνούς Ημέρας Αρχείων (προηγούμενη ονομασία: Παγκόσμια Ημέρα Αρχείων), στις 9 Ιουνίου κάθε έτους.


Μάθετε εδώ περισσότερα για τη Διεθνή Ημέρα Αρχείων.

Τα Γ.Α.Κ., ανά την Ελλάδα, κάθε χρόνο, διοργανώνουν σειρά εκδηλώσεων, αναδεικνύοντας τη χρησιμότητα των αρχείων στην κοινωνία και κάνοντας τους πολίτες να ανακαλύψουν και να γνωρίσουν τον πλούτο που φυλάσσεται στα αρχεία, τα οποία αποτελούν μοναδικά τεκμήρια πολιτιστικής κληρονομιάς.

Κάθε χρόνο, οι δράσεις της Υπηρεσίας γνωστοποιούνται στο Διεθνές Συμβούλιο Αρχείων (ICA).

Δείτε παρακάτω τις εκδηλώσεις της Κεντρικής Υπηρεσίας στο πλαίσιο εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Αρχείων.

  2012  2013     2017  2018  2019
Για τις εκδηλώσεις των Περιφερειακών Υπηρεσιών, κατά τη διάρκεια των Διεθνών Ημερών Αρχείων, επισκεφτείτε τις οικείες ιστοσελίδες