Προσεχείς δράσεις

Αθήνα

Δεν υπάρχουν προσεχείς δράσεις.

Υπόλοιπη Ελλάδα

Δεν υπάρχουν προσεχείς δράσεις.
Διακοπή Λειτουργίας Υπηρεσιών Γ.Α.Κ. λόγω COVID-19.
Θα θέλαμε να ανακοινώσουμε ότι τα Τμήματα Γ.Α.Κ. Καστοριάς και Κοζάνης, καθώς και η Διεύθυνση Γ.Α.Κ. - Ιστορικό Αρχείο Ηπείρου θα παραμείνουν κλειστά λόγω κρουσμάτων COVID-19. Οι εν λόγω Υπηρεσίες δεν θα λειτουργήσουν για δύο εβδομάδες προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες απολύμανσης.
Για οποιαδήποτε επικοινωνία, παρακαλούμε επισκεφτείτε τις ιστοσελίδες των Υπηρεσιών πατώντας εδώ και αποστείλετε e-mail. 
Read more
Λειτουργία Αναγνωστηρίου. Αναβολή ραντεβού
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι λόγω των εκτάκτων συνθηκών που δημιουργεί η πανδημία COVID-19, με την Δ1α/Γ.Π.οικ.60943/30.9.2020 «Μέτρα και ρυθμίσεις στο πλαίσιο της ανάγκης περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού» παρατείνεται μέχρι τις 27/10/2020 η ισχύς της προηγούμενης κοινής υπουργικής απόφασης. Πιο συγκεκριμένα: Η εξυπηρέτηση του κοινού στις δημόσιες υπηρεσίες γίνεται μόνο σε επείγουσες περιπτώσεις, κατόπιν προηγούμενου ραντεβού και δύναται να πραγματοποιείται μέχρι τις 16:00 για όσες υπηρεσίες λήγει μέχρι τις 15:00 σύμφωνα με τις γενικώς ισχύουσες διατάξεις που προβλέπει την εξυπηρέτηση μόνο εκτάκτων ραντεβού (δικαστικά και κτηματολόγιο). Ως εκ τούτου, όλα τα προγραμματισμένα ραντεβού στην Κεντρική Υπηρεσία των Γ.Α.Κ., μέχρι τις 27/10/2020, αναβάλλονται.
Μερική Λειτουργία Αναγνωστηρίων Γ.Α.Κ.
Παρατείνεται και τον Οκτώβριο η μερική λειτουργία των Αναγνωστηρίων των Γ.Α.Κ. Διαβάστε τον Κανονισμό Λειτουργίας του Αναγνωστηρίου . Υπενθυμίζεται ότι οι ερευνητές προσέρχονται, στα Αναγνωστήρια των Γ.Α.Κ., αυστηρά και μόνο κατόπιν ραντεβού.
Επίσκεψη Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Ν. Κεραμέως στην Κεντρική Υπηρεσία των Γ.Α.Κ.
Την Τετάρτη 8 Ιουλίου 2020, επισκέφτηκε την Κεντρική Υπηρεσία των Γενικών Αρχείων του Κράτους (Γ.Α.Κ.) η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Ν. Κεραμέως, κατόπιν πρόσκλησης της Εφορείας των Γ.Α.Κ. Διαβάστε το Δελτίο Τύπου της επίσκεψης.
Αναβολή Εκδηλώσεων
Τα Γ.Α.Κ., κατανοώντας το μέγεθος του προβλήματος και με αίσθημα ευθύνης, αποφάσισαν την αναβολή των προγραμματισμένων εκδηλώσεών τους, ως μέτρο πρόληψης της εξάπλωσης του κορωνοϊού COVID-19. Παρακολουθώντας τις εξελίξεις στο θέμα, θα ανακοινωθούν μέσω της ιστοσελίδας μας και της σελίδας των Γ.Α.Κ. στο Facebook νέες ημερομηνίες. Για τις εκδηλώσεις που οργανώνονται στις Περιφερειακές Υπηρεσίες των Γ.Α.Κ., μπορείτε να απευθυνθείτε στην Υπηρεσία που σας ενδιαφέρει, εδώ Επικοινωνήστε μαζί μας .
ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΕΥΡΥΤΕΡΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ
Τα Γ.Α.Κ., κατά την τρέχουσα περίοδο της πανδημίας από τον κορωνοϊό COVID-19, ακολουθώντας τις σχετικές νομοθετικές ρυθμίσεις, τις προτροπές των ειδικών και σεβόμενα πρωτίστως την ασφάλεια της υγείας των πολιτών αλλά και των εργαζομένων, αναδιοργανώνουν μέρος των δραστηριοτήτων τους, ως προς τη διαχείριση των αρχείων των οργανισμών του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα. Δείτε την ανακοίνωση

Ανακοινώσεις

Κεντρική Υπηρεσία

Περιφερειακές Υπηρεσίες

Διαγωνισμοί - Προκηρύξεις

Συνοπτικός  διαγωνισμός για την επιλογή Αναδόχου/-ων για την προμήθεια επίπλου ειδικού τύπου για τη φύλαξη και την ασφαλή διατήρηση αρχειακού υλικού των Γ.Α.Κ.
Δημοσιεύτηκε ο Συνοπτικός Διαγωνισμός για την επιλογή Αναδόχου/-ων για την προμήθεια επίπλου ειδικού τύπου για τη φύλαξη και την ασφαλή διατήρηση αρχειακού υλικού των Γ.Α.Κ. Δείτε την Έγκριση Τεχνικών Προδιαγραφών και Διακήρυξη Διενέργειας Συνοπτικού Διαγωνισμού σε doc και σε pdf.
Επανάληψη προκήρυξης συνοπτικού διαγωνισμού με τίτλο:«Προμήθεια και εγκατάσταση ειδικού εξοπλισμού στα Γ.Α.Κ.»
Δημοσιεύτηκε η επανάληψη της Προκήρυξης του Συνοπτικού Διαγωνισμού με τίτλο: «Προμήθεια και εγκατάσταση ειδικού εξοπλισμού στα Γ.Α.Κ.». Δείτε περισσότερα: Η απόφαση επαναπροκήρυξης του διαγωνισμού με ΑΔΑ / Το αναλυτικό τεύχος της διακήρυξης του συνοπτικού διαγωνισμού με ΑΔΑΜ / Το ΤΕΥΔ σε .doc format(επεξεργάσιμη μορφή)
Αποσπάσεις εκπαιδευτικών Α/βάθμιας, Β/βάθμιας Εκπαίδευσης στα Γ.Α.Κ. για το σχολικό έτος 2020 - 2021
Ανακοινώθηκαν οι αποσπάσεις εκπαιδευτικών Α/βάθμιας & Β/βάθμιας Εκπαίδευσης και Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης στην Κεντρική και τις Περιφερειακές Υπηρεσίες των Γενικών Αρχείων του Κράτους (Γ.Α.Κ.) για το σχολικό έτος 2020 - 2021. Δείτε τη σχετική Απόφαση εδώ.